lauantai 31. maaliskuuta 2012

As long as you are alive, everything's possible...

En tiedä mistä aloittaisin... ihan alusta vai ihanko siitä että ärsyttää niin hemmetisti (kaikki) ?! Okei hmm no siis... minua niiiiin ärsytti herätä kello viisi aamulla kun en ollut edes kunnolla ehtinyt nukahtaa ! Toisaalta mielestäni itse herääminen on vähemmillä unilla helpompaa, mutta loppupäivä ei tosiaankaan. Nytkin olen täällä ihan nukkuneen rukous... huoh. No, sain itseni kerrankin ajoissa liikkeelle = starttasin kotipihasta about klo 6.15 ! Pakon edessä, sillä Sofia ei tänään tullut kyydilläni minua auttelemaan... :D

Ehdin kuitenkin loppujen lopuksi ihan hyvin, joskin meinasi tulla kiire siinä vaiheessa kun unohduin satulahuoneeseen puunaamaan saappaitani. Ja ihan paskaiset ovat taas että se siitä... :D Oli kyllä ihanaa saapua talliin sen ollessa vielä pimeänä (ja arpoa oikeat valot meidän puolellemme), se tuoksu yön jälkeen ♥ ihana :) Yllättävän paljon porukkaa siellä rupesi parveilemaan ihan aikaiseen ! Hullut ;o haha. Me olimme Henkan ja Helenan kanssa jälleen kaikki tunnilla ja harjoittelimme yllätys, yllätys: kouluohjelmia ! Ja äh... hitsi kun ei vain yksinkertaisesti pelannut tänään yhtään mikään !!

Nuutti oli jotenkin todella kiinni kuolaimessa, eikä halunnut lainkaan tulla pyöreälle niskalle. Tein alkuun töitä käynnissä ties kuinka kauan, oikeasti varmaan lähemmäs puoli tuntia eikä tuntunut tapahtuvan mitään edistystä missään suhteessa. Muutamaan otteeseen oli totaalinen turhautuminen aika lähellä... huoh. Alkuraveissa jatkui sama meno kuin käynnissä, eli hevonen oli ihan kamalan tuntuinen vähän joka suuntaan. Eeva sanoi, että ulospäin ei näytä lainkaan pahalta ja muoto on hyvä yms. mutta kun selkään se tunne vain ei ollut lähelläkään hyvää... :( Laukoissa Nuutti yritti vain jäädä junnaamaan paikoilleen ihan ihme kamelilaukkaa liian korkeassa muodossa, etenkin vasen laukka meni ihan plörinäksi. Yritin vain pistää laukkaa eteen, jotta saisin muotoa alemmas, mutta perkule kun... agsdtfshgdjhsa en vain osannut. Melko nopesti rupesimme menemään läpi noita ohjelmia, minä onneksi olin viimeisenä niin sain verrytellä vähän pidempään...

Väliin yksi Lauran ottama kuvanen viime lauantain rataharkoista, unohdin laittaa tämän silloin... ! Huomatkaa ihana bling blign otsapanta ;) ... ja ainakin kuolata tuo heppa osaa ihan hyvin hehe.

Eipä Nuutti siinä Henkan ja Helenan ratojen aikana kyllä kamalasti paremmaksi tullut... tein käynti-ravi-käynti siirtymisiä, jotta saisin hevosta herkemmäksi, mutta ainoa mitä sain aikaiseksi oli miljoona epäonnistunutta siirtymistä vasten kättä... Oli todella iloinen fiilis lähteä ratsastamaan sitä rataa läpi =) not. Eeva sanoi, että katsotaan nyt tuo rata ja mietitään sen jälkeen mitä pitäisi siinä korjata. Noh juu... kokonaisuus meni ihan ok. Ei iloisesti ok, vaan niinkuin... oooookoooo. Pituushalkaisija pysähdyksineen menee hyvin, muuten raviohjelmaan kaivataan huomenna paaaaaljon enemmän terävyyttä ja ilmaa alle ! Ravivoltit olivat ihan tyydyttävät, s-mallinen vaihtoura puolestaan pitää ratsastaa enemmän ulkoavuilla, jotta ehdin suoristamaan pituushalkaisijalla. Pohkeenväistöt ihan jees, jopa paremmat mitä odotin, mutta edelleen heppa saisi liikkua isommin sivulle. Keskiravit olivat ihan liian vaisut, mutta kun teimme niitä vielä tunnin loppuun niin alkoi löytyä sitä liitoa :) Ja yksi positiivinen juttu: se ei rikkonut laukalle kuin kerran (lävistäjällä taas) eikä sen jälkeen enää tuntunut lainkaan laukkaherkältä ! Peruutuskin onnistui kyllä ihan hyvin, hyvästä pysähdyksestä siihen on helppo lähteä :) Nuutti pysyi avuilla ja sain aikaiseksi tasan neljä hyvää askelta taaksepäin.

Laukkaohjelma vasempaan oli tänään vaikea. Laukka leviää enkä tahdo saada käännettyä sitä 10m volttia... Keskilaukat pitää ratsastaa paljon isommin eteen, mutta kun... en saa heppaa kasaan D: Tuli todettua, että nuo keskilaukat ympyrällä eivät todellakaan ole kaikkeista ihanteellisin juttu meille. Niissä Nuutti leviää herkästi, kun taas suoralla uralla saan pidettyä sen paremmin kasassa, mutta niissä ongelmana on sitten taas enemmän se siirtyminen harjoituslaukkaan. Vasen harjoituslaukkalävistäjä oli tänään sellainen mistä jäi oikeasti hyvä fiilis ! Siinä sain hepan suoristettua ja tunsin selkeästi kuinka laukka rupesi pomppimaan paremmin. Loppupituushalkaisija oli hyvä, mutta kämmäsin pysähdyksen ja valuin siihen käynnin kautta. Tulin kuitenkin vielä uudelleen, niin että onnistui nappiin ja Eeva sanoi, että aivan varmasti olisi ollut ainakin 7 arvoinen :)

Näillä siis huomisiin kisoihin. Ei mikään järin innostunut fiilis enää... No ei auta, pitää vain tehdä parhaansa ja ottaa taas kerran ihan harjoituksen kannalta. Elättelen kyllä toiveita siitä, että Nuutti huomenna olisi hyvä sillä... yleensä se on AINA mennyt vähän niin, että kun kisoja edeltävänä päivänä menee mönkään niin kisat onnistuvat. Ja päinvastoin... :D Will see, toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Huomenna starttailen klo 12.20, joten silloin saa pitää peukkuja ! :D Ihan kiva vain kun tuota... minä olen nähtävästi sihteerinä tuossa B:ssä, joka on ennen A:ta niin... missä välissä laitan Nuutin kuntoon? ...kun en ole varma pääseekö äiti mukaan auttamaan D: Ihan jees... pääsen sihteerin hommista siinä vaiheessa kun pitäisi miltei olla jo selässä. Hmmhmm... mitähän sitä. Huomasin muuten, että tuomarina toimii huomenna Annika Holmborg. Kävimme muinoin koeratsastamassa erästä hänen heppaansa ja tykkäsin hirmuisesti, harmi vain kun oli muistaakseni jo hieman vanhempi + esteheppaahan me silloin oikeastaan etsimme... Ärh, ärsytää kun tällaisina päivinä rupeaa miettimään, että missähän pisteessä sitä olisi mikäli olisi silloin joskus valinnut jonkin muun hevosen. Tuntuupa kamalalta, en saisi ajatella näin, mutta ei voi mitään... :D Uskon kuitenkin vahvasti kohtaloon ja siihen, että kaikki tapahtuu tarkoituksella !

Phuuh. Ai että onpas puheripuli... ;o Kuka on jaksanut lukea tänne asti, käsi ylös? Vielä hei yksi juttu mikä on mielessäni tältä päivältä... paitsi että ärsyttää tuo totaalisen epäonnistunut tunti + kaikki muu mahdollinen, ärsyttää ihmisissä myös sellainen... ettei oteta muita huomioon ! Haluan sanoa mielipiteeni ihan näin yleisesti, koska tähän ongelmaan aina vähän väliä törmäilee (milloin missäkin, ei vain heppajutuissa !) ja tänään vain otti hermoon aika hyvin. Okei no tänään minua kyllä tuntuu ärsyttävän vähän kaikki, mutta silti... Pännii vain se, kun jotkut eivät osaa ratsastaessaan ottaa ollenkaan huomioon muita ! Sitä vain painellaan laput silmillä, eikä välitetä lainkaan missä muut menevät. Tuossakin kun oli käytössä pieni tila kouluradaksi rajatun alueen ulkopuolella, niin ei sitä voi siellä mennä kuin maailmanomistaja ja kiepsautella eteen miten sattuu... pitäisi vähän osata katsoa asioita tilanteen mukaan. Se on ihan turvallisuusriskikin, jos ei lainkaan katso mitä tekee ja missä tai kuinka sitä toisen hevosen kylkeä viistäen ohitse painelee... Vähän joustavuutta ja muiden huomioon ottamista niin kaikilla on kivempaa ! :)

... haluan vielä toki vilpittömästi pyytää anteeksi kaikilta, kenen tiellä olen mahdollisesti ratsastaessani (tahattomasti) ollut. Parhaani mukaan yritän katsoa tiet ja tehtävät sen mukaan, miten muut ratsastavat - etenkin ne maneesivarauksen tuntiaan tms. varten tehneet. Mikäli tilaa ei ole kamalasti / porukkaa on paljon, niin ei todellakaan ole tappavaa tarvetta omia tilaa ainoastaan omille harjoituksilleen. Se on mm. ihan kiva yrittää ratsastaa puolikkaalla maneesilla, jossa joku hyppää niin ettei mitään muuta mahdu tekemään (puolikkaalla kun ei sääntöjen mukaan tietääkseni edes saisi hypätä... yksityiset siis). Sori jos kuulostan tuossa yllä olevassa romaanissa kovin aggressiiviselta, tekstiä vain tuli enkä oikein jaksanut laittaa kokoon "siistimpää" kokonaisuutta... :D Minun on aiemminkin pitänyt tästä aiheesta jotakin purkaa, mutta sainpahan nyt viimein mielipiteeni sanottua. Tekin voitte toki sanoa omanne, so feel free to comment !

Onneksi on olemassa niin ihania biisejä, auttavat vitutukseen kummasti ! Olen täällä ennenkin Lana Del Reyn biisejä hehkuttanut, mutta siis... ne vain ovat niin ihania ! I'm in love. Tällä hetkellä soi...

Lana Del Rey - National Anthem

1000 pistettä, mikäli jaksoit lukea kaiken ! Huhhuh. Nukahdan tähän oikeasti ihan juuri... kävimme äsken isän sekä veljeni kanssa mummin ja vaarin luona vähän kahvittelemassa + löpisemässä kaikenlaista :) Heitimme heidät sitten vielä keskustaan jotakin konserttia kuuntelemaan ja nyt voi alkaa rauhaisa koti-ilta ! Ohjelmaan kuuluu ainakin tuota kouluohjelman läpi käyntiä, hyvää ruokaa sekä Amazing Race + Terra Nova :) Vähänkö tuo eilinen Deception oli muuten jännittävä. Luin siitä etukäteen melkoisesti kritiikkiä, mutta päätin kuitenkin katsoa ja minä kyllä pidin ! Ehkä olen saapas, mutta mielestäni idea oli nerokas ja kokonaisuus varsin koukuttava ! Ah nam löysin muuten parhaimman leffaherkun ikinä: Ben & Jerry's Cookie Dough -jäätelö ! Varmaan monet ovat sitä jo maistaneetkin, mutta minä uskaltauduin vasta nyt... :D En kyllä vielä ole pahaan Ben & Jerry'siin törmännyt niin voisin kaiketi hieman rohkeammin noita uusia makuja maistella... ! Nam nam. Nyt menen syömään ja sitten mielikuvaharjoittelemaan rataa :) Moikkis !

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Happy feeling again !

Moikkelismoi kaikki ! Mitä kuuluu? :) Tiedättekö mitä... kevät on nyt ihan oikeasti tullut (joten sinä luvattu lumimyräkkä pysykin poissa...), sillä alakenttä on eilen avattu käyttöön ! Ihanaa ♥ Tietenkin siihen oli tänään ihan pakko mennä puksuttelemaan ! Jee ! :) Laiskuuttani en jaksanut laittaa satulaa, joten menin ilman. Nuuttinen oli kyllä todella kiltisti ! Odotin eilisen vaparin jälkeen vähintään muutamia loikkia, mutta heppanen oli aika chillisti :) Kyllä se pariin otteeseen olisi varmasti pienet lähdöt ottanut, ellen olisi ollut askelta edellä ja keksinyt sille samantien lisää tekemistä niin, ettei otukselle jäänyt aikaa miettiä epäolennaisuuksia. Loppuun heppasta talutellessani se kieppasi itsensä minun ympäri kun näki IHMISEN ! Siis kuvitelkaa, ihan järkyttävää. Juu no kai siihen toi osansa hieman myös se toisen hevosen intoilu... :)

Käytössä jälleen, whipii me like ! :) Jatkossa siis varmasti luvassa erilaisempaa kuvamatskua kuin tähän mennessä, siskokin lupautui mukaan kuvailemaan aina vain kun ei ole kamalan kylmä ;)

Pääosin Nuutti oli kuitenkin kiltti poika, joskin se taas etenkin käynnissä vänkäsi aikalailla vasten kättä. Minulla oli käytössäni tänäänkin kanget (sillä olin laiska enkä jaksanut vaihtaa kuolaimia nivelsuitsiin...), mutta kankiohja oli todella löysällä koko ajan. Välillä kyllä tuntuu, että Nuutti on paljon helpompi nivelillä... ainakin alkuun. Kangilla saa tehdä todella paljon hommia, että saa hevosta hieman matalempaan muotoon... se kun välillä yrittää laittaa itsensä liian pakettiin. Mutta sitten taas esimerkiksi juuri siirtymät ovat kankien kanssa helpommat, kun Nuutti ei pääse vetämään itseään pitkäksi ja näin... Omat plussat sekä miinukset kussakin. Pääasia mielestäni kuitenkin on se, että on hyvä perusta nivelillä, sillä oikotietä onneen ei ole. Laukassa heppa ei tänään olisi halunnut mennä tarpeeksi eteen tai sitten kun se meni, niin painoi kädelle kuin synti. Loppuun sain onneksi yhden kivan laukkapätkän oikeaan, siihen oli ihan hyvä lopettaa.

Oli muuten kiva kun pääsin tänään kuvailemaan muutamia ratsukoita ulkokentällä ! :) Jeii, vitsi mikä kuvausinnostus sitä onkaan taas iskenyt ja varmaan iskee vielä kovemmin sitten kun uusi obba saapuu ! Vähänkö tuossa kamerassa muuten näyttävät kuvat värikkäämmiltä kuin koneella... ?! ;o Hieman hämäävää, kuvatessa katsoin että jee kivat värit, mutta koneella olikin ihan harmaita? Hmm... Muutamia ihan kivoja otoksia tuli kuitenkin, mikäli kiinnostaa niitä nähdä niin klikkaile itsesi suoraan oikeaan kansioon tästä linkistä. Kuvat tulevat sinne sitä mukaa kun ehdin muokkailemaan :)

Whii, nyt lähden nopeasti "töissä" (ehkä maailman helpoin duuni, jos sitä edes sellaiseksi voi sanoa... mutta palkka tulee kuitenkin !) sekä kaupassa ostamassa naposteltavaa ;) Leffailta siis tiedossa nam nam, illan elokuvana nelosen Deception (suom. Petollinen Suhde) !

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Hmmm, not bad

Me love Spring ! ♥ On niin ihana aamulla herätä auringonpaisteeseen ja huomata, että lumet ovat taas sulaneet hieman enemmän :) Mitä nuo sääennusteet vain lupailevat jotain lumimyräkkää vielä? Toivon mukaan ovat (tavalliseen tapaansa) väärässä, talvi saisi nimittäin ihan oikeasti olla ohi jo... mrr.

Keväisestä fiiliksestä huolimatta minua kyllä otti taas pannuun kun saavuin tallille siinä ennen kahta ja huomasin Nuutin olevan ulkona iltatarhassa... kolmas kerta tässä aika lyhyen ajan sisällä kun on vaihdettu ulos aamupäivän sijasta iltapäivään. Olen tästä tänne aiemminkin jo kirjoittanut, niin en jaksa uutta tilitystä ruveta tekemään, mutta sanon vain että tuo systeemi ei oikein toimi. Kyllä se hieman ketuttaa mennä hakemaan sisään heppanen, joka on aamupäivän seissyt sisällä ja mennyt tarhaan luultavasti alle tunti sitten...

No ei auta... teki mieli kyllä laittaa Nuutin viikko-ohjelmaa vähän uusiksi, jotta poikanen olisi saanut ulkoilla kunnolla, mutta kun tälle päivälle olin suunnitellut normaaliliikutuksen loppuviikon ohjelmaa silmällä pitäen niin oli vain pakko noutaa Nuudeli sisälle ja painella maneesiin. Heppanen oli tänään karsinassa vähän rasittava... se ei pysynyt aloillaan hetkeäkään ja häsläsi kaiken aikaa jotakin. Ratsastaessakin se alkuun oli jotenkin todella rauhaton joka suuntaan, eikä kuunnellut mitään apujani... Laitoin taas tänään nuo kanget, kun niillä kuitenkin sunnuntaina aion mennä. Treenailimme noita A-merkin radan osia ja alkuvänkäilyn jälkeen sujui ihan hyvin :)


Aloitin taas verkan laukassa, kuten varmaan kisoissakin sitten teen. Niiden jälkeen hevonen aina ravaa eteen paljon paremmin, siksi olen aina kouluaitojen sisäpuolellakin vielä ennen lähtöäni ottanut ravien sijasta jonkin laukkapätkän. Alkulaukat olivat tänään paremmat kuin vähään aikaan, edelleen yritin saada liikettä hieman enemmän irti maasta, mutta tärkeintä oli kuitenkin se, että Nuuttinen liikkui rehellisessä muodossa eteenpäin. Laukkojen jälkeen otin melko lyhyet kevyet ravit ja siirryin sitten tekemään vähän käynti-ravi-käynti siirtymisiä. Ne ovat sujuneet ihan kivasti pidemmän aikaa eikä tänäänkään ollut mitään ongelmaa. Tein käyntiin siirtymiset vähän vasta-asetusta apunani käyttäen, eli otin hevosta ravissa ulko-ohjalle ja siirsin alas. Tämä toimi ja Nuuttinen tuntui ajoittain todella kevyeltä ! Siirtymät kyllä oikeasti herkistävät hevosta todella paljon. Alkoi tulla aika mukavia, jänteviä raviin siirtymisiä :)

Siirtymäharjoitusten jälkeen koetin ottaa muutaman keskiravin lävistäjälinjalla... huomaa; koetin. En tiedä mitä tein väärin, mutta Nuutti rikkoi laukalle varmaan viisi kertaa ennen kuin se suostui ravaamaan läpi diagonaalin erittäin vaatimattomassa keskiravissa. Ehkä perun sanani, kun tuolla postauksessa lauantain rataharkoista sanoin keskiravien olevan vaikeampia uralla. Eivät näköjään olekaan :P Uralla Nuutti ei tuntunut yhtään laukkaherkältä. Painelinkin sitten muutaman pitkän sivun eteen ja otin lävistäjälle uudestaan. Ei laukannut, mutta eipä kyllä ollut kovin riittävä keskiravikaan vielä... onneksi varmaankin harjoittelemme näitä lauantain tunnilla vielä...



Tykkään kyllä tuosta A-merkin ohjelmasta, siinä on aika paljon asioita eivätkä kaikki niistä ole mitenkään yksinkertaisia, mutta en tiedä... jotenkin se vain on sellainen kiva ohjelma ratsastaa :) Ainakin siinä pitää aikalailla kaiken aikaa olla itse skarppina ! Tein tänään myös vähän noita laukkakuvioita, eli pitkän sivun alussa vastalaukan nosto, pitkän sivun lopussa siirtyminen raviin ja päädyssä myötälaukan nosto. Sitten myötälaukassa voltti pitkän sivun keskellä. Voltin jälkeen tulisi vielä keskilaukkaympyrä, mutta niitä en tänään tehnyt. Vasemmalle tuo laukkavoltti on meillä huomattavasti oikeaa vaikeampi, saan pitää aika tiukasti hepan kasassa ulkoavuilla, ettemme valu pituushalkaisijan yli. Muuten laukkaohjelma menee varmaan ihan ok ja vastalaukkojen nosto on Nuutin kanssa helppoa. Muutenkin kaikenlaiset vastalaukkakuviot sujuvat aika ongelmitta; puoliympyrät, kiemuraurat... kaikki. Tunnin loppuun tein vielä ympyrällä kumpaankin suuntaan ravi-laukka-ravi siirtymisiä, joista etenkin tuo laukka-ravi on meille vaikea. Usein Nuutti yrittää vain vetää itsensä pitkäksi, jolloin tuloksena on kilometrin mittainen hevonen joka putoaa raviin ja juoksee pitkän matkaa kuin Vermon raveissa ennen kuin saan sen takaisin avuille. Tänään sujui kuitenkin tooooodella kivasti ! Alkuun tein ihan niin, että yksi ympyrä ravia, yksi laukkaa. Sitten pikkuhiljaa siirtymisiä tiheämmin, eli puoli ympyrää ravissa ja puoli laukassa. Oikeassa kierroksessa pääsin kivoihin siirtymiin myös kun menin yhden neljäsosan ympyrästä ravia, toisen neljäsosan laukkaa ja taas neljäsosa ravia jne. Tuli muutamia ihan älyttömän pehmeitä ja maltillisia raviin siirtymisiä sekä myös teräviä ja isoja nostoja :) Hieno poika !


Ilokseni sisko suostui tänään lähtemään mukaani meitä taas kuvailemaan, joten tämän postauksen kuvat ovat siis tältä päivältä :) Olin laittanut asetukset kohdilleen (ainakin suunnilleen...), mutta sisko siinä välissä jotenkin sörkki tuota valotusaikaa niin esim. keskiravikuvat menivät ihan tärähtäneiksi sekamelskoiksi. No ei sillä niin väliä kun ei sieltä mitään kovin kummoista keskiravia tänään nyt oikein irronnutkaan... Muutamia ihan mukavia kuvia löytyi kuitenkin taas, tässä esillä jokunen :) Kaikki siis © Jonna.

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Infinity times infinity, that's how much I love you

Minun piti jo eilen lisäillä tänne niitä Lauran ottamia kuvia lauantain rataharjoituksista (tarkemman selostuksen voitte lukea aiemmasta postauksesta), mutta sain aikaiseksi vasta tänään. Oli kyllä kiva vielä Tiinan kautta kuulla positiivista kommenttia radastamme, Kainulainen oli kuulemma suorastaan hämmästellyt kuinka Nuutti kantaa itsensä niin hyvin ja helpon näköisesti :) Se liikkuukin nykyään varsin kivassa, tasaisessa muodossa ja kuten Eevakin on sanonut; todella tyytyväisenä. Lisäksi Kainulainen oli sanonut, että minulla voisi olla allani vielä räjähdysherkempikin hevonen ja saisin ratsastettua sen. Ihan mielettömän kiva kuulla kehuja noin kokeneelta koulutuomarilta, toivottavasti näitä rataharjoituksia todella pidetään samalla tapaa myös jatkossa ! Seuraavaksi kerraksi treenaamme epäkohtia oikein olan takaa ja yllätämme Kainulaisen kehityksellämme... ;)

Eilen Inari kävi keventelemässä Nuudelin, kun en itse päässyt (piti vaihteeksi kuskata veli treeneihin, kun äiti lähti koiranäyttelyihin Lohjalle...) ja tänään heppasella oli kävelypäivä, eli taluttelin sitä ulkosalla Jonnan tunnin ajan. Ihanaa kun siirryttiin kesäaikaan ja on valoisaa pidemmälle ! Kunhan pääsee taas kentällä ratsastelemaan, niin ei aina tarvitse pitää maanantaita vaparina :) Mutta juups... Nuutti oli tänään melko pirteänä, maneesin takanakin oli niin hurjan jännittävää, että piti oikein puhista ja säpsyä ! Hassu :) Vähän ennen seitsemää vein hepan talliin, annoin mössöt ja kipitin maneesiin. Piti käydä kertomassa Eevalle rataharkoista ja näyttämässä arvostelut :) Laitoin hänelle kyllä jo viestiä lauantaina, muttaa... kuitenkin. Eeva sanoi, että paperit olivat hyvät ja juu, tuosta on hyvä jatkaa :) Ensi tunnilla treenailemme sitten tuota A-merkin rataa sunnuntain kisoja varten !

Hiemanko pelottavaa muuten ! Vein yksi päivä Nuutille tuollaisen normi pellavansiemenöljypullon, jonka kyljessä sanotaan, että mikäli öljyä menee tekstiileille, niin ne pitää pestä heti huolella, sillä kuivuessaan öljy voi syttyä palamaan ihan itsestään ;o ?! En ole ennen tiennyt ! Kuinka moni on? Hui, kiva jos joku pyyhkii pullon esim. paperilla, heittää sen roskiin ja se syttyy siellä palamaan... siinä sitä sitten ollaan ;o Eli juu, kannattaa varmaankin ihan pestä pullo, mikäli mönjää valuu yli (le smart me) !

Tässäpä tosiaan vielä nämä Lauran ottamat upeat kuvaset toissapäivältä :) Bubbee, suloinen poika ! Katsokaa kun on oikein vatsakin vedetty sisään ja kaikkea... ;) Kommentoikaa ihmeessä ihanaiset jookos !

Alkuravailua...

Oli pakko liittää tähän loppuun vielä tämä ihana biisi, jonka löysin taas - kiitos MTV3:lla eilen alkaneen Koston ♥ Jotenkin tykkään ihan hirveästi aw. Myös tuo sarja vaikutti varsin lupaavalta, katson siis jatkossakin ;)

Angus & Julia Stone - For You

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Super happy !

Takana juuri kauden (tai oikeastaan koko kilpailu-uramme...) ensimmäinen helppo A ja fiilikset ihan katossa ! Kokonaisuus oli sujuva ja hevonen tuntui kivalta selkään ! Tästä on todella hyvä jatkaa... :)

Saavuimme Lauran kanssa tallille hyvissä ajoin, joskus puoli viiden maissa ja oma verkkaryhmäni aloitti vähän kuuden jälkeen. Aamulla jännitin rataa jonkun verran, mutta tallilla rauhoituin kun oli niin hyvin aikaa koomailla ennen Nuudelin kuntoon laittamista sun muuta. Taluttelin heppaa ulkosalla puolisen tuntia ja siellä oli ihan kylmä taas... :( Eilen olin tallilla samoihin aikoihin ja oli todella leuto ilma ! Kesä tule jo... No, onneksi pääsimme maneesiin ennen kuin ehtivät sormet tai varpaat pahemmin jäätyä. Siellä Nuuttikin sitten kisameiningin huomattuaan heräsi ! Se ihan silminnähden ryhdistäytyi ja korvatkin nauliintuivat pystyasentoon, mitä ne tallinpihalla kävellessämme olivat tehneet ainoastaan tallin oven tai pihaton heinäkasan kohdalla... :D

Verkassa otin heppaa taas alkuun kuulolle ihan käynnissä. Tein väistöjä erilaisilla urilla ja pyrin saamaan takajalkoja nopeammiksi. Nuutti oli hieman periksiantavaisempi kuin eilen ja torstaina, mutta edelleen se himan yritti jäädä kädelle makailemaan. Ravissa Nuutti oli ihan ok, ajoittain se lähti hieman kiirehtimään pois alta, mutta kevennyksen tahtia hidastamalla sain sitä taas takaisin. Pyrin ulospäin asetteluiden avulla hieman suoristamaan hevosta, sillä muuten se käännöksissä herkästi yliasettuu sisälle. Laukoissa heppanen yritti taas painaa kädelle ja vetää itsensä pitkäksi, mutta pyrin vain pitämään oman istuntani vahvana ja ratsastamaan laukkaa ulkopohkeella enemmän irti maasta. Siinäkin käytin monessa kohtaa apuna tuota vasta-asetusta ja laukan laatu paranikin hieman kun sain Nuuttia paremmin ulko-ohjalle. Lyhyiden käyntien jälkeen otin hevosta vielä harjoitusravissa hieman tuntumalle ja tein muutamia siirtymisiä käyntiin. Lisäksi tarkistin, että hevonen lähtee pohkeesta vahvasti eteen ja olin valmis juuri verryttelyajan päättyessä :) Verkkaryhmän kolmesta ratsukosta olimme siis viimeisinä, joten sain kahden ratsukon verran pyöriä pikkualueella maneesin päädyssä. Eipä siellä kauheasti mahtunut tekemään, mutta yritin ennen omaa vuoroa herätellä Nuuttia takaosakäännöksillä sekä lyhyillä sulkuväistöillä.

Viimeistään radalle mennessä Nuudeliduudeli kyllä heräsi. Tallustelin käynnissä tuomaripäätyyn ja hevonen tuntui suht rennolta vaikka se selkeästi oli hieman verryttelyä terävämpänä. Ajattelin ennen pillin vihellystä nostaa vielä kerran oikean laukan, mutta kuinkas kävikään... Nuutti päättikin ottaa pienet lähdöt kohti peilipäätyä, samalla tietenkin epämääräisesti loikkien. Hemmetti kun se saa minut hyvin irti sieltä penkistä... :D Meni aikansa ennen kuin sain hevosen kiinni, ehdin jo jossakin vaiheessa miettiä, että näinköhän menemme päätyaidoista yli......... Juh no onneksi ei sentään. Sitten vain takaisin tuomaripäätyyn. Kainulainen sanoi ohi kävellessämme, että "puhallankin pilliin vasta kun olette hieman kauempana", huh kiitos ! :D Vihellykseen varautuneena osasin pitää hevosen aika tiukasti ulko-ohjan tuntumalla ja sain estettyä sitä lähtemästä uudelleen. Nuutti kuitenkin jännittyi melkoisesti ja iski hetkellinen epätoivo, kun tuntui etten saa sitä lainkaan avuille. Raviin siirtyessä yllätyin kuitenkin todella positiivisesti: hevonen oli avuilla, mutta liikkesti tuli vahvempi ja pääsin ratsastamaan hevosta paremmin kasaan ! Ehkä tuo lähtö olikin hyvä "herätys".......... ;)

Siinä on hieno kouluponini oikein omassa elementissään ! Oli pakko sensuroida ensimmäistä kuvaa, hävetti liikaa.

Sisälle tulo oli reipas ja jäntevä, silloin Nuutti menee aina aika helposti suorana ja pituushalkaisijoista tulee hyviä pisteitä. Tästäkin saimme 7,5 ! Liikkeellelähtö oli terävä ja fiilis jo tuossa vaiheessa todella hyvä. Vaikka hevonen tuntui hieman jännittyneeltä, ei sillä ollut radalla enää aikomustakaan lähteä loikkimaan miten sattuu. Kiltti poika ! Ensimmäinen keskiravi jäi todella vaisuksi, en tiedä mitä oikein uinuin... 5,5 tuli kuitenkin. Pohkeenväistö oikealle sujui ihan ok, ei ihan torstaina tekemiemme veroisesti, mutta tuon parempaa en kisaradalla edes oikeastaan odottanut. Toinen keskiravi sujui hieman paremmin, mutta vieläkin olisin voinut ratsastaa enemmän. Nuo ovat jotenkin uralla vaikeampia kuin lävistäjällä ! En tiedä miksi, sillä keskilaukat tuntuvat sitten taas helpommilta uralla hmmm... :D Ongelma on varmaankin minun päässäni... pitäisi vain ratsastaa kaikki irti. Kangilla saan hevosen paremmin takaisinkin... Pohkeenväistö vasempaan oli taas hieman oikeaa vaikeampi, minun oli pakko päästää muotoa hitusen alemmaksi, jotta sain hevosen menemään reippaana eteen ja sivulle. Liian paketissa se jää helposti jumittamaan ja sitten tulee tahtirikkoja... Mutta samat pisteet kuin toisestakin väistöstä, 5,5.

Laukkaohjelma oli tänään ööm hieman vauhdikas... :D Ensimmäisestä nostosta (ravista vieläpä = meille vaikeampi) sekä pääty-ympyrästä tuli 7, whii ! Uralla vauhti sitten hieman kiihtyi, enkä saanut hevosta oikein kiinni keskilaukasta... Täyskaarto siis meni hieman turhan kovassa vauhdissa, mutta onneksi sain Nuuttia siinä uralle tullessa vähän kontrolliin ja vastalaukkapätkä meni hyvin, pisteitä 7 :) Laukanvaihto käynnin kautta meni hieman pipariksi, kuten odottaa saatoinkin. Väliin tuli raviaskeleita ja kun viimein sain käyntiin, oltiin ihan viittä vaille seis... paperissa lukeekin "ravin kautta alas, pysähtyy" ja siitä saimme 3. Vasemmasta laukannostosta sekä ympyrästä sen sijaan tuli taas 7, mutta keskilaukka jäi todella vaisuksi, kun hevonen rupesi vetämään itseään pitkäksi. Tuo kostautuikin sitten keskilaukka-harjoituslaukka siirtymässä, sillä Nuuttinen rikkoi raville. No ei mitään, uusi nosto ja eteenpäin. Vauhti taas hieman kiihtyi, mutta täyskaarto oli suunnilleen oikean kokoinen. Pitkän sivun lopussa olleeseen laukka-ravi siirtymään olin todella tyytyväinen, Nuutti tosiaan siirtyi eikä tippunut, ja pääsin ratsastamaan hyvää ravia kulman läpi ! Samaan arvostelukohtaan kuului ravista käyntiin siirtyminen, ja saimme siis noista 7 :)

Käynnit ovat Nuudelin kanssa aika ongelmallisia, sillä ne menevät todella helposti passiksi. Keskikäynnissä jouduin hidastamaan tahtia melkoisesti, jotta se säilyisi puhtaana ja paperissa lukeekin "oikein ratsastettu, paremmin eteen". Saimme tuosta kuitenkin 6, eli olen tyytyväinen. Vapaa käynti puolestaan meni aivan kaksitahtiseksi ja numero tippui 3... Kerätessäni ohjaa takaisin käteen toista keskikäyntipätkää varten Nuutti jännittyi ja käynnistä tuli todella lyhyttä, pisteitä huimat 4,5. Siirtyminen harjoitusraviin sujui hyvin ja ravi oli taas hienoa, 7 :) Pituushalkaisija oli hyvä, jopa parempi kuin sisääntulossa; hevonen meni eteen ihan mielettömän hyvin ja sujuvasti. Pysähdys oli ensimmäisen tapaan tasajaloin (kuten lähes aina Nuutin kanssa), eikä se vetänyt itseään lainkaan pitkäksi vaan kantoi itsensä hienosti, 7,5 ! :)

Kokonaisuutena olen rataan ihan mielettömän tyytymäinen ! Muutamia epäkohtia oli (juuri nuo mistä tulivat nuo kolmoset), mutta papereissa näkyy kuitenkin todella paljon numeroita 6 (/ 6,5) ja 7 (/ 7,5) ! :) Tästä alkaa nyt tiukka treeni ja asioiden hiominen. Raviohjelma oli tänään aika hyvä, keskiravit vain pitää ratsastaa vielä paremmin. Laukkaohjelmaan kaivataan seuraavaksi hieman enemmän maltillisuutta ja energian suuntautumista enemmän ylös ! Tällä kertaa rupesi heppa vähän ylikuumenemaan hetkittäin... :) Lisäksi erityisesti laukka-käynti siirtymiä pitää treenailla, muut menivät aika kivasti ! Olen niin iloinen, että meillä oli kasassa hyvä perusliikkuminen ja muoto, tästä alkaa nyt hienosäätö... ;)

Suoritukseni jälkeen saimme kaikki Kainulaiselta papereidemme lisäksi suullisen palautteen :) Oli todella kiva kuulla, mihin hän oli kiinnittänyt huomiota niin radassa kuin ratsukon yleisvaikutelmassakin. Meidän kommenttimme hän aloitti näin: "sä ratsastat... tosi hyvin. Siis ihan oikeesti." Olin aika täh? kun kuulin... :D Tuntui todella hienolta kuulla Kainulaiselta tuollainen kommentti ! Aika hyvä mieli tuli. Nuutista hän sanoi, että "sun hevonen ei ehkä oo maailman näyttävin, mutta se liikkuu hirveen kivasti ja tasaisessa muodossa." Pieni disagreement tuohon Nuutin näyttävyyteen... :D Ei vaan... täytyy myöntää, että ei se luonnostaan olekaan mikään katseiden kerääjä (esim. tarhassa möllöttäessään tms.), mutta liikkuessaan osaa kyllä olla hieno. Ja... riippuu mistä katsoo, kuten Laurakin sanoi ;) haha, tietenkin oma heppa on aina (tai no yleensä?) omistajansa mielestä upea ja hieno ja paras... ! Monesti ovat tuomarit sun muut kyllä kehuneet raamikkaaksi ja elegantiksi hevoseksi... :) Papereissa lukee loppukommenttina: "tasainen, hyvä esitys. Ratsastat oikeaoppisesti ja rennosti."

Koska kyseessä oli tosiaan kilpailuharjoitukset, niin tuloksia ei laskettu vaan saimme paperit käteen suoraan tuomarilta. Nuo muutamat epäonnistumiset laskivat prosentteja hieman, tuo yksi kolmonenkin (vapaa käynti) kun oli kertoimella 2... mutta omien laskujeni mukaan saimme 58,100%. Aika lähelle 60%, mikä on itselleni sellainen hmm "tyytyväisyysraja". Muttaa... ensimmäinen A kuitenkin, tästä suunnataan sitten kohti yhä parempia suorituksia ! ;) Ensi viikonloppuna meillä onkin heti taas koulukilpailut kotitallilla. Luokkana A-merkin kouluohjelma, odotan innolla ! :P


Tulipas pitkä kertomus taas tästäkin, ehhehe... toivottavasti jaksoitte lukea. Tässä näytillä kuvia radastamme (sekä muutama hieno loikkaukuva ennen rataa), kaikki © Sofia ! Lauran kuvat lataan koneelle huomenna, sillä tämä on taas niin jumissa ettei tule mitään... pitää yrittää poistella kaikki mahdollinen turha kunnes saan sen uuden kovalevyn (mikä minun toki piti saada jo viikolla... -.-) huoh. Tämä on kohta niin täynnä, että varmaan poksahtaa tai jotain... ja sitten itken, sillä osa kuvista ei tosiaan ole mahtunut vanhoille ulkoisille turvaan wää. Joo no anyways, kiitos taas upeista kuvista (sekä tietenkin henkisestä tuesta ja avusta) niin Sofialle kuin Laurallekin ♥ Nämä rataharkat ovat kyllä ihan superrrrr idea, me like ;)

Ainiin haha... "sitä vaan, että... mistä lähtien Nuutti on ollu Noblesse?" Sofia huomasi pienen epäkohdan... jotenkin kummasti heppani on nimittäin arvostelupöytäkirjaan vaihtanut nimensä Gastellosta Noblesseksi... ?! :D En tiedä miten ihmeessä, mutta hyvät naurut saimme... :D

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Made with love

Helou evribadi ! Halusin vain ennen tallille lähtöäni kehoittaa kaikkia katsomaan tuon uusimman lisäyksen blogin vasemmassa sivupalkissa (Koruja, joilla on tarina) ja klikkailemaan itsensä kuvan kautta osoitteeseen suvimaria.com ! :)

Kaikki korut tehdään käsityönä ja jokainen niistä on ainutlaatuinen, juuri kantajalleen tehty ! Ideoita yhdistelemällä korusta saa takuuvarmasti omanlaisen :) Itse sain koruni yo-lahjaksi viime keväänä ja kokonaisuuteen ei voinut kuin rakastua ♥ Laatassa lukee Gastello ja kilpailuissa se toimittaa onnenamulettimme virkaa... ;) Koru merkitsee minulle todella paljon ja tuntuu ihanalta, kun tärkeä nimi on painettuna koruun, jota voi kantaa mukanaan aina... :) Love it !


P.S. Huomenna starttailen rataharkoissa joskus vähän ennen klo 19, verkkaryhmä alkaa klo 18.05 ja olen siinä viimeisenä. Vähän huono sinänsä, kun pitää kahden ratsukon ajan jumittaa siellä radan päädyssä ;s Noo ei voi mitään, pitää yrittää käynnissä saada kuulolle ennen omaa rataa. Onnenkoru tietenkin mukaan... ;)

Such a fine day !

Jeii, eilen sain kuulla että pääsemme kuin pääsemmekin starttaamaan lauantain rataharjoituksissa ! :) Lähtöaikoja odotellessa... ! Pieni jännitys iski, mutta on todella kiva mennä ensimmäinen Helppo A ihan harjoituskilpailuissa. Seuraavana viikonloppuna on sitten taas koulukisat, joihin teen luokkavalinnan lauantain perusteella. Mikäli menee hyvin, niin starttaan varmaankin A:n, muttaa... jos rataharkoissa ilmenee useampia kompastuskiviä, voi olla että tyydyn B:hen. Saa nähdä ! :P

Sori muuten, etten ole postaillut Nuutin kuulumisista tällä viikolla lainkaan... mitään ihmeempiä vain ei ole tapahtunut enkä ole uutta kuvamateriaaliakaan saanut. Maanantaina oli kävelypäivä, tiistaina Inari ratsasti ja eilen minun oli tarkoitus ehtiä tallille niin, että pääsen maneesiin, mutta ylläri; ei onnistunut, joten meni kävelypäiväksi. Tänään ratsastin heppasen kevyehkösti ja huomenna ohjelmassa todella kevyt liikutus, tsekkaan vain että Nuudeli on kuulolla.


Tänään se ei kyllä ollut alkuun kuulolla lainkaan ! En muista milloin se viimeksi olisi ollut noin jähmeä suustaan. Heti jos vähänkään lopetin ratsastamasta, niin se oli vetämässä itseään pitkäksi... Piti todella tehdä töitä, että sai hevosen pois kädeltä... Ajoittain se tuli paremmaksi, mutta kun vapain ohjin kävelyiden jälkeen otin ohjaa uudelleen tuntumalle, niin sama tappelu... Tuli vähän taas sellainen toivoton olo muutamassa kohdin. Yritin pitää huolen omasta istunnastani ja vaadin Nuuttia nopeemmaksi takajaloistaan. Muutamaan otteeseen se hieman protestoi iskemällä kaikki jalat maahan ja pään taivaisiin, mutta suostui sitten lähtemään eteen, kun annoin raipasta uudemman kerran. En usko, että meno näytti ulospäin niin kamalalta miltä tuntui, sillä ainakin peilistä Nuutti näytti ihan ok, mutta juu... No, loppua kohden fiilis selässäkin meni parempaan päin ja tuli oikeastaan muutamia todella kivoja pätkiä, missä pääsin heppasta kiittämään.

Koetin tänään ottaa myös muutamia raviväistöjä ja... ne onnistuivat yllättävän hyvin ! Siis, todella hyvin ainakin meidän mittapuullamme ! Olin ihan hämilläni, kun Nuutti paineli tyytyväisenä, reippaasti ja tasaisena väistöjen läpi, wow ;o Mikäli sujuu noin lauantainakin, niin... varmaan itken onnesta tai jotain. Noita pitää siis vain yksinkertaisesti ruveta tekemään enemmän, ei siinä muu auta :) ... ja täytyy muistaa pitää kiinni periaatteistaan = en saa päästää Nuuttia vetämään itseään lahnaksi, vaan minun on annettava sille pituus, missä haluan sen liikkuvan kaikkien tehtävien läpi PISTE ;P Kyllä tämä tästä !! Raviväistöjen jälkeen olisin vielä tehnyt muutamat laukkasulut, mutta tuntiponit tulivat maneesiin, niin tila kävi hieman liian ahtaaksi siihen. Laukkasin sitten vielä hetken oikeaan, johon laukka oli alkuun ollut hieman jäykempi - eipä ollut enää ! Pomppi todella mukavasti ja muoto oli juuri se, mikä halusinkin sen olevan :) Jäi taas alun takkuiluista huolimatta kiva fiilis ja sellainen olo, että sai hevosta oikeasti läpi. Se ei kyllä tosiaan anna mitään ilmaiseksi, mutta osaa olla hienona sitten kun itse tekee selässä oikein ! Parhautta :)

Liikutuksen jälkeen kylmäsin taas ukkelin jalkaset lumella ja voi perskele... kun pysäytin hepan lumikinoksen viereen ja otin siltä suojat jaloista, niin tottakai viskasin yhden niistä suoraan koiranpaskaan ! Voi helvetti, hyi ! Miksei niitä koiransa jätöksiä voi korjata............. ällöttävää. Onneksi kakkaan osui siis vain se suojan kova osa, niin sain samantien pyyhittyä lumihangessa. Juh, terve vaan kevät ja terve kaikki lumen alta paljastuvat paskakasat ♥ Koska tältä päivältä ei ole kuvamatskua, niin liitin tähän postaukseen muutamia ihanan keväisiä kuvasia toissaviikonlopulta ! Ihaaaania, thanks taas Sofia

Ja heii psssst, niille jotka eivät vielä ole nähneet, niin arvonnan tulokset ovat tuossa edellisessä postauksessa ! Sinne siis kurkkimaan ja laittamaan kommenttia, mikäli haluaisi tuollaista arvontaa useamminkin !! :) Whii.

Kunnon photoshootit menossa :D Tarkistan asetuksia ;P ... ja Nuutti se vain poseeraa !
En tiedä mitä lagaan tuolla selässä, mutta hepsulaisen naama on söpö :)
Gotta love this photo !
Nuutti kuikuilee pt. 1
Nuutti kuikuilee pt. 2 ;) Tässä kuvassa oikein tuntuu tuo kevät ♥ ... etenkin kun minulla on kunnon toppatakki päällä =) Oli aika lämmin.

Pakko vielä loppuun kertoa tämä maata järisyttävä uutinen: katson paraikaa Viidakon Tähtösiä. Siis mitä. Juu, niitä katson. Voin sanoa, että myötähäpeän tunne etenkin Kalinaisen kohdalla on erittäin suuri.......... :D Tämähän on oikeasti ihan viihdyttävää ! Kiva kun voi kerrankin miettiä, että no enpäs taidakkaan olla maailman noloin... :D Apua. Voittaisi nyt edes joku noista muutamasta järjellisestä... :) Juuuu, nyt loppui mainoskatko eli kiiiiiire, bye !

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

And the winner is..........

Heipähei kaikki arvontaan osallistuneet, teitä varmaankin kiinnostaa tietää ketä onnetar suosi? ;) Noh malttakaahan vielä hetki, ensiksi haluan nimittäin sanoa kiitokset kaikille osallistuneille, joita oli paljon odottamaani enemmän ! Arvontaan osallistuttiin yhteensä 124:llä arvalla, huhhuh ! ... ja minä kun ajattelin, että ehkä jos 10 ilmoittautuisi... ? :D Todella kiva huomata, että näin moni kelpuuttaisi tekemäni ulkoasun omaan blogiinsa, olen otettu ! Voi kumpa voisinkin tehdä sellaisen teille KAIKILLE, harmi vain ettei aika oikein riitä... :( Ja muutenkin; kun ei kasaa itselleen liikaa hommaa, niin työn jälki on parempaa... :) MUTTA koska arvonta tosiaan keräsi NÄIN paljon osanottajia... päätin yhden ulkoasun sijasta arpoa KOLME !

Arvonnan suoritin netissä osoitteessa tulisielu.net, sieltä löytyy monia arvonta-automaatteja, joista käytin tätä :) Liitin sinne siis kaikkien blogiosoitteet ja kahdella arvalla osallistuneet saivat luonnollisesti osoitteensa mukaan kahteen kertaan. Minulla on tapana arvonnoissa aina sekoittaa pakka kahteen otteeseen, ja arpoa lopullinen tulos vasta kolmannella kerralla (koska "kolmas kerta toden sanoo", heheh). Tämä siksi, ettei osallistumisjärjestys vaikuttaisi tulokseen (varmuuden varalta !)... (: Tulokset on siis täysin puolueettomasti arvottu, mikäli haluatte siitä tositteen, niin voitte katsoa onnettaren suosimat henkilöt alla olevasta print screen -kuvasta.


... jouduin vähän rajaamaan, että saisi jotain selvää vaikka meni tuo hieman mössöksi silti... mutta niin, kolme voittajaa ovat tosiaan taipaleentila.blogspot.com, liveyourlifesara.blogspot.com ja esteistunnassa.blogspot.com, heille siis luvassa tekemäni ulkoasu (banneri, tausta, ikoni + mahdolliset muut jutskat) omaan blogiin :) Otattehan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen susanna.niemi@live.fi ja laittakaa mukaan kuvamateriaali, minkä banneriin haluatte / vaihtoehtoja, joista voi valita sopivimmat. Mikäli sinulla on mielessäsi kiva idea / toiveita, niin kerro ihmeessä, mutta tarvittaessa ideoin ulkoasua kanssasi oikein mielelläni ! :) Mikäli onni ei tällä kertaa osunut kohdalle, niin yritäthän seuraavalla kerralla uudemman kerran? Aina ei voi voittaa (..., ei edes ihan joka kerta) ! ;)

Muillekin muuten heii HUOMIO ! Vaihdan tässä myös meseni tuohon susanna.niemi@live.fi, eli sen voivat kaikki halukkaat lisätä ! :) Vanha osoite (chanzaronette@hotmail.com) poistuu pikkuhiljaa käytöstä, niin ei mene aina niin monimutkaiseksi kaikki. Ja niin, vielä yksi kysymys: haluaisitteko tällaisia ulkoasuarvontoja useamminkin? Se ei siis vaikuttaisi muiden arvontojen määrään (tulossa on myös muuta, erilaista...), mietin vain, että pitäisikö tällaista arvontaa pistää pystyyn uudemman kerran joskus tulevaisuudessa kunhan antaa oma tilanne myöden, eli toisinsanoen; sitten kun on aikaa... ? :)

Ainiin ja vielä loppuun (iloinen) ilmoitusluontoinen asia ! Uusi obba on nimittäin viimein pistetty tilaukseen, eli se on minulla 5-10 vuorokauden kuluttua !! Odotan niin innolla, että pääsen testailemaan ! Haluan kuvattavaa wää, mitä vain... ! Varmasti tuo kamera nyt rupeaa taas kulkemaan minulla enemmän mukana tallillakin jne. niin ilmoitelkaa ihmeessä mikäli kuvat vaikka valmennuksista tms. kiinnostavat... (:

tiistai 20. maaliskuuta 2012

True problem solver, that's me !

Ai helvetti että menee hermo tämän koneen kanssa ! Tai siis ei koneen, vaan no... kaiken. Sain eilen netin lisäksi tapella Picasan kanssa, kun se ei sitten suostunut aukeamaan enää. How great (y) ! Poistin sen ja asensin uudestaan (parikin kertaa...), mutta ei. Sörkin sitten jotain ja viimein se rupesikin pelaamaan ! ... vielä kun tietäisi, että mitähän ihmettä sitä teki hmmm... ;o Latasin kai uudemman version, joka oli kiltimpi ja suostui antamaan viimein periksi ylivoimaisuudelleni =) Tässä on paljon enemmän kaikkea kivaakin (whii pääsin leikkimään efekteillä hoho). Juu no mutta pääasia, että nyt sentään toimii. Netti sen sijaan takkuilee edelleen, perkele tämän Soneran kanssa... dna pelaa ihan moitteitta !

Vaihteeksi minulle on myös iskenyt kamala into kuvailla sekä kunnostella kuvasivuja ! Uudet kuvat kyllä innostavat paljon enemmän kuin tuo vanhojen muokkailu... :D Isä lupasi, että huomenna katsellaan tuota uutta obbaa ja siis luultavasti pistetään se sitten tilaukseen :) happy happy. Uskon sen tuovan vielä lisäpotkua hommaan ! ;) Kuvauskausi 2012, here we come !!

Liitin nyt tähän postaukseen näytille pari kuvaa eräästä Wiknerin tuntihepasta, Vermutista, joka yhtenä päivänä poseerasi tarhassa niiiin söpönä :) Molemmat ovat siis ylläripylläri minun itseni ottamia, eikä niitä ole tarkoitettu luvatta kopioitaviksi ! Mikäli haluat nähdä enemmän kuvasia, niin klikkaile itsesi kuvasivuilleni tästä linkistä ;) Kommentit ovat aina tervetulleita !


P.S. Sori tällainen pikainen, tylsä plaa plaa valituspostaus, mutta halusin vain vielä viimeisen kerran muistuttaa tuosta arvonnasta, joka siis päättyy tänään klo 20 ! Kiiruhtakaa mukaan kaikki halukkaat (: Tulokset julkistan sitten kun saan voittajan arvottua, huomenissa jossain välissä varmaankin... ;)

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Nuutti goes ape (once again) !

Apua, nukuin tänään melkein yhteen... väsytti vain niin vietävästi ! No ei kai se ihme olekaan, kun on parina edellisyönä ehtinyt nukkumaan vain muutaman tunnin... Muu perhe Jonnaa lukuunottamatta lähti kahden aikoihin kohti Saloa ja ajattelin mennä vielä sänkyyn loikoilemaan (dataamaan), mutta yhtäkkiä tulikin sellainen olo, että "NYT kyllä lähden tallille !!" :P Konekin sekoili, niin ei hirveästi innostanut tässä lillua. Laittelin Sofialle viestiä, mikäli tämä haluaisi lähteä mukaan ja vastaus oli myöntävä ! :) Jeii, Sofia on aina laatuseuraa

Tallilla oli melkoisesti porukkaa siinä kolmen jälkeen kun sinne saavuimme, niin ei oikein kamalasti napannut mennä pyörimään ruuhkaiseen maneesiin... siellä oli kai jotain tuntejakin jo. Kaiken lisäksi Nuutti oli siirretty iltatarhaan, niin tuntui kivemmalta vaihtoehdolta mennä ulkosalla. Kävimme Sofian kanssa tsekkaamassa yläkentän kunnon, mutta pinta oli niin epätasainen ja jäässä ettei siellä kyllä mitään voinut tehdä... Pähkäilimme aikamme, kunnes sain loisto-idean ! Juoksutusta pellolla ;) Olen juoksuttanut Nuuttia liinassa varmasti alle viisi kertaa sen meillä olon aikana, sillä suosin tuota vapaana juoksuttamista. Se vain ei oikein tänään missään onnistunut, kun takatarhassakin oli heppoja... ;s Jokunen viikko sitten kysyimme Annukalta tuosta aidatulle laitumelle irti laskemisesta, mutta idea ei oikein saanut toivomaamme kannatusta niin en ihan viitsinyt uudelleen kysellä... :D Joten... heppa liinan päähän ja pellolle !

Hanki oli sulanut viime visiitistä toooodella paljon ja se oli ihan kivassa kunnossa. Alkuun ajattelin ihan pistää Nuutin kävelemään, mutta kun otin juoksutusraipan käteeni niin heppahan ampui matkaan kuin rasvattu salama. Rauhoittelin sitä äänellä ja laskin raipan maahan, jotta sain hevosen kontrolliin. Tulin siis heti alkuunsa siihen tulokseen, että raippa on täysin tarpeeton kapistus... :D Päätin talutella Nuuttia hetken aikaa, ennen kuin otin sen taas liinassa ympyrälle ja pyysin raville. Heppa ravaili aika mukavasti ja rennosti turpaansa maata kohti venyttäen, eikä tarvinnut kuin maiskuttaa, niin se reipasti tahtiaan. Pariin otteeseen Nuudeli hieman riehaantui ja mietin, että ounou nyt se kiskoo itsensä irti, mutta ukkeli luovuttikin ja palasi taas kiltisti ympyrälle. Energiaa nähtävästi oli, sillä välillä se paahtoi menemään vähän liiankin vauhdikkaasti ja alkuun vain karkaili laukalle epämääräisesti loikkien. Kun Nuutti sai pahimmat energiat purettua, se malttoi taas pysyä ravissa, mutta liikkui kuitenkin kunnolla eteen. Maiskutusten sijasta sain tänään kyllä useammin hokea soooo, rauhassa :D Onneksi Nuutti on todella herkkä ääniavuille !

Mussukka

Hienoa ravia heppasesta kyllä taas irtosi ! Lopuksi otimme Nuutista vielä poseerauskuvia, kun se niin innoissaan siellä pellolla pällisteli :) Poika oli niin söpönä, että tuli ihan kamala hinku kameran taakse ! Kysyinkin sitten Sofialta jos tämä haluaisi tulla pitämään otusta hetkeksi, jotta pääsisin kuvaamaan....... :D Siellä minä sitten konttasin pitkin peltoa etsimässä hyviä kuvakulmia. Todella kivoja kuvia tuli kyllä tänään :) ... etenkin nuo Sofian ottamat ! Olisi ehkä vain pitänyt malttaa mielensä ja antaa hänen kuvailla, mutten voinut mitään yhy... siinä vain iskee sellainen into jos kohde on hienona ! Ja kun pääsin Sofian tekemillä nappiasetuksilla kuvaamaan, niin ei tarvinnut koko ajan miettiä kuinka taas varmasti munaa säätöjen kanssa, hehheh... :D Tässä nyt taas näytillä kasa kuvamatskua, kaikki muut otokset © Sofia paitsi tuosta ylhäällä olevasta litanniasta alimmainen © minä :) Muokkasin osasta pois tuon liinan, mutta ihan kaikista en jaksanuut...

... kiva juttu kyllä, kun tämä kone on niin täynnä, että saan ihan niska limassa poistella kuvia jotta mahtuisi uusia... Tämän päivän kuvatkin nipin napin mahtuivat kun vähän noita Horse Fair -messuilla otettuja, failaantuneita otoksia poistelin... Ulkoisetkin siis ovat täynnä... Minun piti eilen ostaa uusi, mutta isä sanoikin saavansa kaverinsa kautta sellaisen huomattavasti edullisemmin, niin pitää nyt odotella jokunen päivä (ja olla kuvailematta kamalasti...) :D Voi sitä onnea sitten kun saa kuvat turvaan ja koneelle taas tilaa toimia... ♥

Loppuun haluaisin vielä kiittää suuresti kaikkia blogin lukijoita, joita on listassa tällä hetkellä jo 240 kappaletta ! Ihan mieletöntä, en olisi koskaan uskonut näin monen edes eksyvän tänne... :D Kaikille vielä muistutus tuosta arvonnasta, joka päättyy ylihuomenna (20.3.) klo 20 ! Sinne vain mukaan, mikäli kiinnostaa tekemäni ulkoasu omaan blogiin :)


P.S. Katsokaahan (kokonaan !) tämä video, jonka Laura tänään minulle linkitti... todella koskettava ! http://omnivorousstegosaurus.tumblr.com/post/19130939918

P.P.S. Oletteko huomanneet saman minkä minä tänään huomasin, nimittäin sen, että Mozilla näyttää kuvat värikkäämpinä kuin Explorer? ;o Nämäkin otokset näyttävät ie:llä ihan haaleilta...

P.P.P.S. Ideoimme tänään Sofian kanssa tuota hänen päättötyötään ja saimme ihan mielettömän hyvän idean ! ;) Olen niin innoissani, etten malta odottaa... ! Mikäli Sofia katsoo tuon toteutuskelpoiseksi / haluaa sen tehdä, niin tännekin on sitten varmasti tulossa aika coolia kuvamateriaalia ! ... tai no, kyllähän Sofia ehkä meitä suostuisi kuvailemaan niin, vaikkei otoksia sitten lopputyössään käyttäisikään? :) Mutta mutta, will see !

lauantai 17. maaliskuuta 2012

It's not about being perfect, it's about giving your best

Eilinen irtojuoksutus oli selkeästikin tämän päivän tunnin kannalta hyvä juttu, sillä Nuudeli malttoi keskittyä huomattavasti torstaista paremmin ! :) ... tai sitten uusilla pinteleillä oli osuutta asiaan, heh... ;) Oli miten oli, tänään toimi ja tunti meni varsin ok ! Jäi taas hyvä mieli, vaikka muutamissa kohdin olisin kyllä voinut vaatia hevoselta hieman enemmän enkä vain tyytyä matkustelemaan hups... pistetään aikaisen aamun piikkiin juu !

Minulla oli kyllä muuten todellisia vaikeuksia saada itseni ylös vuoteesta... torkuttelin ties kuinka kauan kunnes tajusin, että alkaa tulla kiire. Onneksi Sofia oli taas mukana, niin hän autteli Nuutin kuntoon laittamisessa kun minä säädin muita asioita (tarhavuoron vaihto, omat kamppeet, kuolainten vaihto toisiin suitsiin jne.) ! Ilman häntä en olisi kyllä varmasti selviytynyt, suuri kiitos siis ♥ ... tervetuloa mukaan sitten kisareissuillekin khehehe =) Juu, oltiin jopa hyvissä ajoin maneesissa ! Kannoimme Henkan ja Sofian kanssa vähän puomeja valmiiksi tuota pitkää rataa verten kun tosiaan harjoittelimme taas niitä ohjelmia :) Suunnitelmieni mukaan laitoin Nuudelille tänään kanget ja Eeva sanoikin, että ehdottomasti ne myös niihin rataharjoituksiin.

Alkukäynneissä Nuudeli oli kyllä todella jähmeän oloinen suustaan ja ajattelin, että ei hemmetti eihän tämä nyt toimi yhtään. Pidin kankiohjan todella löysänä ja ihan vain nivelillä hain heppaa alkuun hieman pehmeämmäksi. Tein vähän kaikennäköisiä väistöjä erilaisilla urilla ja yritin saada Nuuttia rehellisesti tuntumalle, en yhtään ylemmäs tai lyhyemmäksi, mutta kantamaan itsensä pyöreämmällä niskalla - takajalkoja vain reippaiksi. Alkulaukoissa Nuutti meni todella laakeana... tuntui, että sillä oli vain kaksi vaihdetta; 1) nelitahtinen, hidas laukka sekä 2) kaahotuslaukka, joka ei sekään ollut tarpeeksi "pomppiva". Laskin sitten ohjaa aikalailla kokonaan pois ja pyrin vain ratsastamaan laukkaa istunnalla sekä ulkopohkeella vahvasti eteen. Vähän se siitä parani, Nuutti tuli hieman kevyemmäksi ja laukan vauhtia pystyi hidastamaan ilman, että takapää jämähti. Ravissa hevonen oli ihan kiva ja liikkui sujuvasti.

Verryttelyiden jälkeen siirryimme suurelle pääty-ympyrälle tekemään laukka-ravi-laukka siirtymisiä. Nuutti ravaili alkuun vähän liian "maassa kiinni", vaikka periaatteessa se kyllä meni eteen ja oli kivassa muodossa. Vaadin raipalla takapäätä hieman enemmän alle ja pikkuhiljaa raviin alkoi tulla vähän enemmän ilmaa. Oma istuntanikin tekee todella paljon, tänään huomasin sen erittäin hyvin ! Kun muistin ratsastaa joka askeleella "vatsaa selän läpi" ja joustaa ristiselästä, liike muuttui merkittävästi. Siirtymät onnistuivat todella kivasti ! Nuutti ei päässyt vetämään minua irti satulasta ja Eeva kehui alaspäin siirtymiäkin mukavan pehmeiksi :) Heppa ei myöskään tippunut alas, vaan ihan oikeasti siirtyi - ei siis valahtanut laukasta sellaiselle alta pois -raville, vaan jäi odottamaan, että pääsin ratsastamaan liikkeeseen tahdin. Laukatkin rupesivat pyörimään hitusen paremmin. Eeva sanoi, että Nuutti liikkui siinä kangilla hieman matalempana kuin mitä nivelillä, eli muotoa ei saanut päästää yhtään pidemmäksi. Tuo ei minusta kuitenkaan varsinaisesti ollut mitenkään negatiivinen juttu, sillä aiemmin on enemmänkin ollut ongelmana se, että hevonen pistää itsensä liian pakettiin. Nyt se liikkui letkeästi ja tyytyväisenä eteen, se on aina parempi vaihtoehto. Muutenkin, ratsastin alkutunnista ehkä hieman varoen... tuntui, että oli kangilla meno taas vähän hakusessa, mutta kyllä se siitä sujumaan lähti :) Tunne oli kuitenkin sellainen, että hevosta olisi saanut vaivatta koottua ja tunnin edetessä sitä vähän ylemmäs siitä otinkin.

Hehe, ettekö näe; täydellinen siirtymä ?! Viitsi vitsi... ainoa varsinainen epäonnistunut... laukka-käynti :P Pitänee treenailla näitä.

Tuon tehtävän sujuttua siirryimme ratsastamaan ohjelmat läpi. Tuo Helppo A:2 on aika easy ohjelma, tuli jopa sellainen "loppuiko se jo?" -fiilis kun meni jotenkin niin nopeasti... :D Toisaalta se on ihan mukava aloittaa mahdollisimman helposta, mutta mikäli ohjelma on todella yksinkertainen niin tulee helposti sellainen tunne, että on unohtanut jotakin :D Pitää vain opetella tuo läpi vielä niin hyvin, että sen osaa vaikka unissaan. Kokonaisuutena rata onnistui tänään aika kivasti, raviväistötkin menivät kankien kanssa huomattavasti vaivattomammin kun hevonen ei tosiaan saanut vedettyä itseään pitkäksi niin helposti. Vasemmalle väistäessä pitää vain yrittää rauhoittaa tahtia hieman, sillä siinä Nuutti herkästi lähtee hätäilemään. Se johti kouluradalla viime A:ssa hylkyyn kun tuomari tulkitsi epäpuhtaudeksi... pitää hioa tässä viikon aikana vielä (: Eevan mukaan meillä oli kuitenkin sujuva kokonaisuus ja hän uskoi, että saamme ensi viikolla aikaiseksi kivan radan ! Vasempaan tulevissa käännöksissa (ravissa ja puolivoltti ja laukassa täyskaarto) pitää vain olla vähän tarkkana, ettei Nuutti pääse kaatumaan vasten sisäpohjetta ja valumaan yli pituushalkaisijan. Täytyy kääntää paremmin ulko-avuilla (ajatella käännöstä vähän laukkapiruettimaisesti) ja pitää hevonen suorempana takapäänsä päällä niin hyvä tulee :)


Nyt on aika hmmm... sellainen luottavainen olo tuon radan suhteen :) Asiat tuntuivat tänään sujuvan aika helposti, loppu on sitten sellaista hienosäätöä. Siirtymiä hion Nuutin kanssa koko ajan ja viikolla tulen vielä tekemään niiden kanssa hommia, jotta lauantaina sitten saataisiin aikaiseksi mahdollisimman tasaisia ja tasapainoisia siirtymiä niin ylös- kuin alaspäinkin. Keskiraveissa pitää olla tarkkana oman istunnan ja pohkeiden kanssa, ettei Nuutti riko laukalle. Hiffasin tänään jotain siinäkin ! Kerran nimittäin yritin kai suoristaa hevosta jotenkin ja tajusin juuri ennen eteen pyytämistä, että "nyt se muuten lähtee laukalle" - niin lähti. Seuraavaksi keskityin pitämään oman istuntani sekä pohjeapuni kurissa, eikä ollut mitään ongelmaa :)

Ensi lauantaina lähden tavoittelemaan samaa tunnetta mikä tänäänkin pääasiassa tunnilla vallitsi, eli sellaista rentoa ja vaivatonta ! Muotoa voin ottaa hieman kootummaksi, mutta tärkeintä on kuitenkin hevosen liikkuminen, ei se onko niska pari senttiä ylempänä. Uskon kyllä saavani pakettia kasaan ilman vaikeuksia, kunhan muistan vain ratsastaa joka askeleella ja pyytää hevosen alusta saakka vahvasti eteen. Mutta lopputuloksen näkee sitten, mikäli lauantaina mukaan mahdumme... Lotta kyllä sanoi tänään yrittävänsä fiksata asiat niin, että kaikki halukkaat mahtuisivat mukaan ja mehän olemme Nuutin kanssa tosiaan toisella "varasijalla" :) Toivotaan siis parasta, innolla odottelen !

Tämän postauksen kaikki kuvaset taas © Sofia, kiiitooooos ! :) Ja niin, tuossa ovat ne uudet pintelitkin, eivätkö olekin aika kivat? Hieman tummemmat joo, mutta ei mitenkään silmiinpistävästi. Tyylikäs Nubs ;)