sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Hakuna matata !

Aloha ! Huisin kiva heppailuviikonloppu viiden kauraturvan kanssa takana, ja nyt yritän saada aikaiseksi mahdollisimman epäsekavaa postausta sekä eilisestä että tästä päivästä... :)

Eilen meinasi mennä koko talleilukuvio aivan säädöksi, sillä meikä ei yksinkertaisesti ole kykeneväinen repeämään kahteen paikkaan samanaikaisesti. En, vaikka kuinka yrittäisin ja haluaisin ! Loppujen lopuksi saatiin onneksi asiat sumplittua, ja suunnistettiin Sofian kanssa Wiknerille poikkeuksellisesti jo aamulla.

Sää oli aivan ihana (ja maneesi varattu), joten maasto kutsui ! Sofialla siis ratsuna taas Shakiraponi, jonka kanssa Nuudeli on yleensä maastossa käyttäytynyt varsin siivosti :) Reissu meni eilenkin tosi hienosti, ottaen tosiaan huomioon sen, että Nuudeli saattaa muiden hevosten läsnäolosta maastossa hieman virittyä. Kevät eritoten on otollista aikaa sellaiselle....... ;) Mutta ei, poikanen käyttäytyi niin hienosti ! Mitä nyt kerran Shakiran kanssa järkkäsivät vähän piloteilleen sydämentykytyksiä....... ;)

Viisas Nuudeli ! Pellollakin se otti ihan chillisti :) "Nuutti on ku sunnuntaikävelyllä, ei kiire minnekään !"

Kahdentoista aikoihin päästiin lähtemään Wikneriltä, ja heitettiin Sofian kanssa äiti Ruoholahteen kun se lähti taas pariksi päiväksi jonnekin koiranäyttelyreissulle Latviaan... :) Siitä sitten kärsä kohti Lohjaa ja hoitelemaan siellä odottelevat hepsukat !

Eilen myös Simillä ja Konstalla oli maastopäivä, ja Sofia pääsi Simulin kuskiksi :) Mä jouduin uhrautumaan, ja ottamaan pikku riiviölapsen... ;) Yleensä meikä on se joka saa viilettää Sintillä, se on huisi tykki, joka menee kovaa, mutta Konsta on semmonen joka menee kovaa JA saattaa lisäksi vetää kuulemma aikamoiset rodeot........ :D mut hei, se ei pelaa joka pelkää... !

Ja meidän maastoreissuhan siis meni varsin hienosti ! Vähän matkaa kuljettiin autotien viertä, ja siitä paineltiin eräälle pienelle hiekkatielle ravailemaan ja laukkailemaan. Mun on pakko nostaa isosti hattua tuolla autoileville, pääosin kunnioittavat ratsukoita liikenteessä TOSI hienosti. Hidastavat ja väistävät mahdollisuuksien mukaan, voisivat monet ottaa mallia ! :)

Kogsu ottaa lunkisti :)

Tänään aamu alkoi rauhallisissa fiiliksissä, sillä kerrankin olin ajan tasalla ja tajusin että kellot ovat siirtyneet kesäaikaan. Normaalisti juoksen keittiössä ympyrää niin ku päätön kana ja huudan kuinka kukaan ei taaskaan oo kertonu mulle mitään..........

Radiota kuunnellessa muuten kuulin yhden leffamainoksen. Yleensä aina missaan niiden nimet, mutta tällä kertaa en ! Place beyond the bavians... joo, menin googlettamaan ja ei se ollukkaa bavians. Vaan pines. Place beyond the pines. Ihan typerää, kelasin että joku on tehny apinaleffan...... mulle on aina sanottu että kuulen mitä haluan kuulla... :D

27132_594238920587886_1771807369_n_large

Kahden maissa lähdettiin taas surffaamaan kohti Lohjaa. Sofia lähti tänäänkin mukaan joten whii kuvia ! ♥

Ensin päätin ratsastaa Konstan, ja kaveri olikin tänään aika pörhönä ! Jo matka tallista maneesiin oli aika hurja (ok no syytän läheisen vajan (?) katolta tippuneita lumia vähän), mutta maneesissä meno vaan yltyi....... :D Poni oli aikalailla koko ajan lähdössä lentoon, ja säpsyili aina kun vähänkin jossain kolahti.


Tein alkuun aika reippaasti käyntityöskentelyä, vähän väistöjä ja pysähdyksiä, jotta sain heppaa vähän paremmin kuulolle. Lopulta homma rupesi luistamaan vähän paremmin, ja oli pakko lopettaa kun Konsta hieman rentoutui eikä enää ollut ihan tuli hännän alla menossa. Maneesin "aula" oli kuitenkin aika hurja paikka kaiken aikaa... eihän Konsta sieltä tuukkaan maneesiin ku joka kerta...... =) fiksu.









Simin kanssa menin tänään maneesissa nivelillä, joskin alkukäynnit mentiin taas samalla tapaa kuin perjantaina. Tallin mäessä se näki kaikkea kummallista ja oli Konstan tapaan paljon pinkeämpi mitä normaalisti. Kellot siirty kesäaikaan niin hepatki piristy? :D Eilen ne oli kuitenkin maastossa kumpikin ihan fine !? Yritä tässä sit taas ymmärtää mitä noiden eläinten päässä oikein liikkuu............ :D



Maneesissa Sintti oli kuitenkin onneksi oma ihana itsensä :) Nivelillä se ei ole edestä aivan yhtä kevyt mitä kangilla, mutta vahva on kuitenkin väärä sana sitä kuvaamaan. Se nimittäin antaa hyvin kiinni, ja toimii istunnalla varsin mukavasti. Tiedän, että vika on mussa, eli mun pitää vaan opetella ratsastamaan sitä paremmin avuille ja tosiaankin ISTUMAAN. Tänäänkin yritin vaan keskittyä siihen, että ratsastan itse mahdollisimman rauhallisesti, enkä tavallaan huomaamattani innosta sitä juoksemaan kamalaa vauhtia pois alta.


Tää kevyessä istunnassa laukkailu ei kaiketi ollu maailman paras idea (koska vaihde jää herkästi päälle !), mutta toi vaan on Simin kanssa niin kivaa.... ! :D



Kattokaa mun naamaa ! Oon syöny liikaa banaanei ja muuttunu apinaks !


Tällä kertaa meni kuitenkin paremmin, kuin nivelillä viimeksi ! Pätkittäin Simi antoi periksi tosi mukavasti, ja niinä hetkinä se tuntui ihan pumpulilta joka suuntaan. Kannattaa turvautua ulkoapuihin, ne kun on yleensä semmosia kavereita jotka auttaa hädässä... ;)

Ratsasteluiden jälkeen pestiin kamat ja tsekattiin että kaikki on kunnossa. Nopsula käytettiin jälleen käviksessä, mutta Kalle sai tarhailla kun se oli pyörinyt koneessa jo aamupäivällä :) Lohjalta suunnattiin taas kulku kohti Wikneriä, ABC:n kautta tosin. Mun oli IHAN pakko käydä ostamassa banaaneja........... :D apina mikä apina.

Wiknerillä meidän oli tarkoitus mennä maneesiin, ja mun kuvata kun Sofia ratsastaa Ermiponin samalla kun Nuutti on mukana käsiheppana, mutta Ermipäs oli sattumoisin päivän ainoalla tunnillaan juuri silloin :( pläh. Päätettiin siis Nuudelin kanssa suunnata yläkentälle ihan vaan pelleilemään, eli laskettiin se sinne irti ja tehtiin kaikke hölmöä :D Meillä oli tosi hauskaa ;) Just toi on yks syy miks tykkään Nuutista niin hirveesti: sen kanssa on kiva puuhata ihan mitä vaan, ja sille ei oikeesti voi olla nauramatta :D tai ainakaan mä en voi, ku se on niin hirrrrrveen suloinen......... :)

"Pois tieltä läskipää tuolla tapahtuu jotain paljon mielenkiintosempaa."



"Mitä sä oikein urpoilet, anna se risu mulle !"
"Ähähä pidä räkänen oksas, mä löysin paljo paremman !"
"En vaihda sun kanssa ! Askel vielä niin läväytän sua tällä lärviin !"
"Jumantsuikka anna takasin se mun risu !! EIKÖ SANA KUULU VAI EIKÖ SE MEE SUN PAKSUUN PÄÄHÄN !!!"
"Juokse mamma ! Sä oot kauheen hidas !"
"Mitä ilkut siellä kameran takana ! Annoin ton köntyksen voittaa juoksukisan koska se ois muuten varmaa ruvennu itkee !"
"Äitii tänään kukaan ei leikkiny mun kanssa tarhassa. Kaikki oli ihan tyhmii."
"... sit ne sano et ota iisisti pappa vaik ei nekää enää nuorii oo..."

Kotiin päästyäni kello oli melkein yhdeksän, ja pari tuntia kuluikin siskon sekä serkkutytön kanssa leffaa katsellen :) kävin oikein mäkkärissä, kun tytöt niin halusivat. Oon ihana isosisko, I know ;) Reilun tunnin oonki tässä nyt tapellu koneen kanssa erinäisistä jutuista, ja postaus ilmesty taas puolenyön jälkeen...

Mutta HUH ! Pakko sanoa että kyllä tää useamman hepan ratsastaminen sun muu oheisliikunta vähän tuntuu jaloissa ! :D Huomiselle ei onneksi ole tiedossa mitään hirveämpää juoksemista, eli toivon mukaan ehdin edes vähän vain lillumaan... :) Oli kyllä huippu viikonloppu, kiitokset kaikille ketkä sen sellaisenaan mahdollistivat ;) ♥ Kuvista suuuuuuuuuri kiitos siis jälleen Sofialle ! :) Oon monet kuvaukset velkaa nyt.......... ;)

perjantai 29. maaliskuuta 2013

I feel good !

Heloouu, ja hyvää pitkäperjantaita kaikille ! Tänään oli hirmu kiva, heppailun ja naurun täyteinen päivä... :) Nuuden lisäksi mulla on viikonlopun hoidettavana myös Nellin ja Roosan heppanelikko, sillä heidän omistajansa kurvasivat muutamaksi päiväksi Espanjan auringon alle nautiskelemaan ! Ihan superia :)

Aamulla heräsin ensimmäisen kerran vähän yli kello kahdeksan. Se ei tosiaankaan oo normaalia ! Ei mulle, joka vois nukkua varmaan kellon ympäri ellei ois joku potkimassa hereille. Hieman parempi vuorokausirytmikin voisi tietty toimia... mutta hei kuka on kuullut siitä tutkimuksesta, jonka mukaan yökukkulit on keskimäärin aamuvirkkuja älykkäämpiä? Mä ainakin, ja totesin, että mun pitäis sit ainaki olla tosi fiksu. Jotenkin musta vaan tuntuu, että joko toi tutkimus on ihan hupunpuppua, tai sit oon taas se iloinen poikkeus sääntöön... :( "susi, sä oot terävä ku vasemman jalan saapas"...

6626188_460s_large

Näkkileivästä takaisin asiaan ! Puolen päivän aikoihin lähdin nappaamaan Sofian matkaan ja suunnattiin sitten kulku kohti Lohjaa. Tarkoitus oli myös käydä pesemässä mun aikamoisen rapainen auto, mutta toisella huoltsikalla oli hirveä ruuhka ja toisella konepesu pois käytöstä... eli se siitä. Enkä jaksanut etsiä mitään muutakaan paikkaa missä semmonen kone on. Mähän en itte ala mitään autoa pesemään ! Tulee ruumiita vielä kun hukutan jonkun sillä painepesurilla tai jotain...

Huomaatteko että mulla on taas pakkomielle selittää kaikkea turhaa? Silti te vaan jaksatte mun blogia lukea? Respect !

Tallilla oltiin... no joskus, ja mulla oli heti hirvee nälkä ku unohdin mun banaanin kotiin :( banaanit on oikeesti ihan sikahyviä, voisin syödä niitä koko ajan. I know, bananas are for monkeys............ siks Nuuttiki pitää niistä !

Tumblr_mkavqduzeh1rkvg52o1_500_large
Tällee mä aina oon ku äiti tuo kaupasta banaaneja.

Ei hitto, tästä ei oikeesti tuu mitään kun oon jotenkin niin levoton tällä hetkellä :D Okei. Ensimmäiseksi hoitelin Sintin. Päätin tänään mennä sen maneesissa, kangilla ! Alku- ja loppukäynnit tosin tehtiin ulkosalla kauniissa auringonpaisteessa :) Nelli on aina sanonu, että kangilla Simistä kuoriutuu oikein kunnon kouluponi, mutten osannut kuvitella että se ois oikeesti NOIN mahti ! Siis onhan Sintti mahti, aina, mutta huhhei. Oikea hyvän mielen heppa... :)







Tää on just niin perus että sillon ku heppa on kuvassa super hieno ni ratsastaja näyttää jäykkäkouristuksen saaneelta rotalta.
Loppuraveissa Sima ois vaan halunnu kiitää tuhatta ja sataa... :D


Mitään ihmeellistä en puuhannut, lähinnä harjoiteltiin vähän erilaisia siirtymisiä ja sitä, että saatiin niistä pehmeitä. Sintillä toimii tosi hyvin sekä kaasu, että jarru, joten mun piti vähän tunnustella ja olla tarkkana omien apujen kanssa :) Siirtymien lisäksi tein vähän voltteja, väistöjä käynnissä sekä ravissa ja takaosakäännöksiä. Ihan hitsin kiva heppa, ei voi muuta sanoa. Nelsbu sori mä aattelin kyllä ny pölliä sun ponin... ♥

Sintin ratsasteluiden jälkeen heitettiin Kalle ja Noppa reippaaksi puoleksi tunniksi kävikseen (saatiin se viimein pyörimään sopivaa vauhtiakin.......... :D) ja sillä aikaa laittelin Sintin pois, sekä Konstaa valmiiksi.

Nopsuuu oli päikkäreillä :)

Konstan kanssa käppäiltiin myös ensin ulkosalla ja mentiin sitten maneesiin. Sen kanssa tein tosi kevyen liikutuksen kun sillä oli joku päivä ollut vähän lämpöä. Nyt kuitenkin normaali, ja ihan oma konstamainen huligaani itsensä... :) Tehtiin paljon käynnissä, ja päälle rennot ravit sekä laukat. Virtaa ainakin riitti, ja etenkin ravi tuntui tosi hyvältä selkään ! :)


Koittasit nyt istua siellä !

Kello taisi olla jo yli neljän kun päästiin tekemään lähtöä. Mutta kun hepat on niin söpöjä... ♥ Oon aina ihan sikahidas kun jään vaan justkailemaan niiden kanssa. Ja tänään etenkin Sintti oli niin hellyydenkipeä etteihän siitä meinannut päästä eroon ollenkaan ! :D Voi Simi... ♥

Viimein kuitenkin päästiin kuin päästiinkin Wiknerille ja ensin kuvasin kun Sofia meni Ermiponin. Sen perään ratsastettiin samaan aikaan Nuudeli ja Shakira. Lilluttiin kummatkin vaan ilman satulaa, tai no mulla ainakin oli syynä se etten jaksanut panostaa...... :D muutenkin oli ohjelmassa kevyt päivä... seli seli laiskimus.


Mutta hei kiva... musta on oikeesti tulossa niin vainoharhanen jokaisen Nuutin liikkeen suhteen etten kestä. Mun on ilmeisesti pienessä päässäni vaikee käsittää sitä, että siitä on tulossa vanhus ja etenkin se oikea takanen vaatii aikaa vertyäkseen. Tänään olin vähällä lopettaa heti kun heppa tuntui vähän huonolta, mutta Sofia piiskasi mut jatkamaan. Ja onneksi niin teki, sillä hepan liikkuminen parani (TAAS) kaiken aikaa loppua kohden. Huoh, milloinkohan mä opin? Nuutti on vähän jäykkä niin meikä on heti iskemässä sitä eläkkeelle... kun ihan varmasti sillä on vähintään jalka poikki tai jotain... ju. Vaikeeta kun on ennen omistanut sellaisen vanhushepan, joka ei paljoa jäykistellyt. Ei ennen kuin ihan viimeisinä elinpäivinään... Se on niin yksilöllistä.

Se kuka arvaa mitä tässä tapahtuu, on aika hyvä ! Koska en itsekään tiedä. Nuutti ainaki näyttää siltä että tää on iha perseestä !
Huomatkaa kuvan vasemmassa yläreunassa olevat pikkupojat. Arvatkaa kaksi kertaa mitä piirtelivät maneesitauluun. Ei ollu kukkia eikä mehiläisiä.

Nuudeli oli kuitenkin hieno poika, ja jotenkin hirmu seurallisella tuulella muutenkin :) se vaan hamuili, kerjäsi rapsutuksia ja oli oma ihana, söpöliini itsensä. Se on niin hassu että välillä tekis mieli itkeä... tui tui ♥

Se halus mennä maneesin nurkkaan häpeämään. Varmaan ratsastajaansa.

Huh tulipas romaani ! Toivottavasti joku jaksoi lukea. Kaikista tämän päivän kuvista suuri kiitos siis taas kerran Sofialle (muutaman pöhläsin sen blogistakin, minkä vuoksi laatu meni vähän mössöksi) !! :) Noi kaks ekaa kuvaa nappasin weheartit.comista. Huomenna jälleen kaikki viisi hepsukkaa hoidettavana, ja ehkä aikainen herätyskin tiedossa. Joten, buenas noches kaikki ♥

P.S. Kylläjoo tää postaus ilmestyi joskus yöllä koska vammainen kone.