sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Rento sunnuntai

Hurr, tänään oli ihan pirun kylmä ! Kohta pitää kaivaa untuvatakit ja pitkät kalsarit kaapista, eihän tästä muuten mitään tule. Pipo sentään on ollut päässä jo muutaman päivän, enkä siitä tätä menoa taida ennen kevättä luopuakaan...

"Kato mamma säkin oot päässy paikalle. Mä oon täällä jo hyvän tovin ottanu lunkisti, oisko välipalan aika?"
"Mitennii oon vasta syöny, siitähän on jo ainaki puol tuntii."

"Kiitti ompusta, oisko niitä lisää?"

Meidän kotitallilla oli tänään estekisat, joihin ei kuitenkaan Nuudelin kanssa vielä osallistuttu vaikka kovasti houkuttelikin. Tärisin siis kentän laidalla kamera kädessä ja kuvailin muiden menoa. Kuvia tuli taas napsittua varmaan melkein 1000, joista karsin tähän muutamia näytille...


Yksi Wiknerin vanhimmista tuntihevosista, hieman on harmaantunut nassu vuosien mittaan... :)





Kentän tolpat olivat edessä, mutta tulipahan astetta taiteellisempi tippumiskuva.

Kisojen loputtua autoin radan purkamisessa (ehdin jopa kantamaan yhden puomin sekä kaksi tolppaa, hehe, yhteistyön voimaa !) ja lähdettiin Clarissan kanssa hoitelemaan Nuudeli. Mietin tosi pitkään mitä tänään heppasen kanssa puuhastelisin ja puntaroin ilman satulaa hömpöttelyn sekä maasta käsin touhuilun välillä. Olo oli niin koomainen (welcome flunssa...) että päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja suunnaksi otettiin yläkenttä. Siellä sitten tunnin verran pelleiltiin Nuuskun kanssa ja se olikin taas oikein veikeällä tuulella. Puhukoon kuvat puolestaan... !

Sanoin että "teidän pitää mennä jonnekki puskaan istumaan ja sit riehuu siellä ni Nuutti on skarppina", ja nämä tekivät työtä käskettyä...... :D
"Miks noi tual möllöttää ?!"
Kelpaahan sitä patsastella kun on komeaksi syntynyt ♥
"Niin minä oon komee eikä kukaan muu !"
"Enkös olekin koko maailman komein, äiti? Olenhan?"
"Välillä menee ihan sekasin näis askellajeis ku on nii monta jalkaa mistä pitää huolehtii ! Helppoohan teil ihmisil on."
Hurjana.
"Katos äiskä hyvä etten juossu ihan sinua päin kun siinä kehtaat minun reitilläni pällistellä, olikos sulla niitä omenoita vielä?"
Nuutin luottohoitaja ! "Äiti miksi se roikkuu minun koivessa."
"Hei tosi törkeetä mässätä omenaa siinä, anna mullekki."
"Oliks sulla vaan tää yks josta ite vedit parhaat palat? Just joo kelaa kun mäki sylkisin raadot sulle..."
Kannattaa olla kiltisti, tontut liikkuu jo !

"Sä juokset ku rampa etana !"
"Aika hidas äippä, oon kyllä ainakii tuhat sata kertaa nopeempi !"
Ööö.
Älkää välttämättä ottako mallia.

Maailman paras ♥
Tälle ilmeelle en kyllä keksi selitystä.
Kaunis poika ♥

Mikä on mielestäsi onnistunein kisakuva? Entä paras otos Nuudelista? :)

Kiva päivä, vaikka nyt hieman kipeä olo onkin ! Clarissalle kiitokset loistavasta seurasta sekä mun ja Nuuskulan yhteiskuvista ;) Höhöhö, naurattaa, oi voi. Ja nukuttaa. Hipsinkin tästä hissukseen peiton alle ennen kuin pää lopullisesti leviää ja kuukahdan tähän... heipsan !

torstai 26. syyskuuta 2013

Hööks Espoo ja muuta mukavaa

Jahuuu, tänään tosiaan aukesivat ensimmäistä kertaa Espoon Hööksin ovet ja voi sitä riemua kun pääsi sinne pällistelemään. Mun oli tarkoitus hipsiä paikalle jo heti aamusta, mutta maltoin mieleni ja puolilta päivin treffattiin liikkeen edessä Lindan kanssa.

Siellähän se jo mua odotteli !

Tarkoituksena oli ostaa Nuudelille MSM:ää sekä Arnikaa, mutta tarttuihan sieltä sitten mukaan vähän kaikkea muutakin, uhups... mutta kun halvalla sai !

Ostokset, erikseen esiteltynä vielä tässä alla jos vaikka sattuu jotakuta kiinnostamaan... ;)

1.


Kaksi paria JH Collectionin sukkia, hintaa näillä huimat 1,70 € /pari. Kokoja oli aika niukasti, joten nämäkin molemmat 30-34... Aattelin että kyllä ne nyt hitto vie saa luvan hieman venyä ! :D

2.

Hups en hokannu että heitin pannan tohon tolleen väärin päin kuvattavaksi ! No, ehkä kestätte.

JH Collectionin fleecevuorellinen neulottu panta 12,90 €, tämmöstä oon etsinyt pienen ikuisuuden !! Vähän harmitti ettei värivalikoimassa ollut mariinia, mutta mun mielestä tää ruskeekin on kyllä tosi kiva. Tarkoituksena ois kuitenkin myös toi sininen hommata, on nimittäin edullinen verrattuna mm. Kingslandin pantoihin, ja mun mielestä tää on kyllä ulkonäöltään yhtä kiva !

3.


Equi-Guard Expert bootsit 15,90 € /pari. Normaalisti Nuutti ei kamalasti kannoille polje, mutta muutamasti eritoten pellolla riekuttuaan sillä on ollut pientä vekkiä ruununrajassa tai vuohiskuopassa. Bootseilla tommoset on luonnollisesti helppo estää. Näissä sisäpuoli on neopreeniä ja ulkopuoli napakkaa tekonahkaa. Oikein laadukkaan oloiset !

4. + 5.


Ja tosiaan sitten ne Arnika sekä MSM. Normaalisti en oikein mistään linimenteistä perusta, suhtaudun niihin ja niiden tehoon aika kriittisesti, mutta Arnikaa ajattelin nyt kuitenkin testata kun siitä ei omakohtaista kokemusta ole. Normaalisti tosiaan kun jalat kylmään, niin laitan niihin sen perään Back On Track patjat tai suojat, mutta ns. "taukoviikolla" (eli silloin kun 2-3 viikon BOT käytön jälkeen pitää niistä n. viikon tauon) ajattelin kylmäyksen jälkeen tunkea kintereisiin Arnikaa. Saa nähdä miten toimii, ainakin omaan käteen kun kokeilin niin jotenkin kyllä tuntui rentouttavan ! Tai sitten kuvittelin vaan... :D

MSM:n suhteen päädyin Claveriin. Myyjä piti siitä niin vakuuttavan esittelyn, että pakko testata :) On kuulemma erittäin "puhdasta" ainetta, eli annosmäärät voi yleensä pitää suhteellisen pieninä. Suositus taisi olla ns. jatkuvalla syötöllä 20 g /pv, mutta alkuun neuvottiin antamaan about viikon kuuri tupla-annostuksella (eli 40 g /pv). Ostin alkuun ihan tuollaisen pikkupurkin (0,5 kg, hintaa 22 €), mutta pitänee tilata isompana mikäli vaikuttaa hyvältä ! :)

Siinä olivat tällä erää mukaan lähteneet ostokset, pari juttua menivät vielä tilaukseen ja ne esittelen sitten kunhan saapuvat... !

Hööksistä suunnattiin Lindan kanssa mäkkärin kautta hoitelemaan Nuudeli. Eilen en päässyt tallille ollenkaan (vaikka suunnitelmissa tietenkin oli........ Ja olisin kyllä niin kovasti tarvinnut Nuuttilaista kun koko päivän oli ollut päällä armoton hedari sekä pieni ketutus...), joten tänään heppa oli ihan tavattoman hellyydenkipeä ! Mulla kesti ihan tuhottoman kauan laittaa se kuntoon kun toinen vaan halusi rapsutella, voi pieni poika... :)

Quasitimppa iloisena lähdössä kuvaamaan tuuleen ja tuiskeeseen ! SATO MUUTEN YHESSÄ VAIHEESSA LUNTA !!

Eilisen vapaapäivän huomasin hyvin myös sinne selkään saakka päästyäni. Heti näin ilmojen kylmettyä Nuusku on ollut aika pinkeänä ja tänään meinasi muutamasti olla hätä kädessä. Luulin itsestäni ehkä hieman liikoja kun ajattelin, että kyllä me voidaan pellolle lähteä, ei se nyt niin pönttönä ole ! ... ja pah. Ensin Nuutti virittyi tallin pihalla olevasta pressusta, sitten se virittyi lisää pellolla lojuneesta puukasasta, mutta ihan viimeinen pisara oli ehdottomasti kauempana metsän reunassa laiduntaneet kolme hirveä. Voi sitä puhinan ja pöhinän määrää. Tähän päälle vielä melkoinen tuuli, niin soppa oli valmis. Nuutti vain säpsyi ja loikki, eikä kuunnellut mua yhtään...

"Mitä minun silmäni näkevätkään !"
"Siellä se peto on, valmiina popsimaan meidät suihinsa !"
Joo Nunuu, onhan se kamalan hurja.
"Samaa mieltä olen !"
"Jos ihan tälleen hiipparoidaan ohi niin ehkä se ei huomaa meitä !"

"Jasso, mitäs tuolla sitten on?"
"Missä on hirviöitä ?!?"
"Siellä !"
"Joo mee vaan Linda edeltä mä pidän sun selustaa !"
En tiedä miten se onnistu jopa näyttämään keskittyneeltä.
Kaks melkein samanlaista kuvaa mut en vaan millään osannu päättää kumpi on parempi... :D
"Siis ette kyl ittekää ois noin rauhallisii jos näkisitte kakki nää möröt mitä tänää on liikentees !"
Kaunis pieni hölmö ♥
Molemmat skarppina. "Ai hä?"
"Aasi ?! Mitennii oon aasi itse olet aasi ! Se joka toista haukkuu sen napa pyörii ja paukkuu !"

Rauhoittumisen sijaan meno tuntui kaiken aikaa ainoastaan yltyvän, joten päätin luovuttaa ja palattiin takaisin tallille jatkamaan hommia kentällä. Aitojen sisässä Nuuttilainen olikin taas ihana oma itsensä, ja pääsin kyydissä apinoimisen sijaan ratsastamaankin. Kentällä olleiden pikkuesteiden innoittamana otettiin myös pari hyppyä ! Hihi, se oli jotenkin vaan niin hauskaa. Nuutti on maailman paras ♥

Linda: "kiva murmelinaama sul !"


Lindalle kiitos kaikista Nuudelikuvista sekä huippuseurasta ! Ton leidin kanssa ei kyllä koskaan oo tylsää, taas sai nauraa vatsa kippurassa ties mille... ! Juuri sitä kaipasinkin, ihanaa, oon niin onnekas ♥

Uudet pökät ! Ei se mitää jos on vähä snadit ku halvalla lähtee !

Kävikö teistä lukijoista moni tänään katsastamassa Espoon Hööksin, tai oletteko ehkä aikeissa lähipäivinä mennä? Jos olette jo paikalla käyneet niin teittekö hyviä löytöjä? :)